Wipcore besökte Nordic eCommerce Summit 2016 i Malmö

Det var två spännande dagar med intressanta föreläsningar med bra blandning av internationella och svenska föreläsare på stora scenen. En av Netflix grundare var ett självklart dragplåster men spännade projekt så som Matsmart.se var minst lika intressanta ämnen. 

Två intensiva, men mycket roliga och givande dagar i Malmö gav nya kontakter, idéer och trötta ben... och ett kidnappningsdrama!

På plats hade Wipcore fem av våra Wipsters, en blå vätte och vår egen T-rex, Kåre för att sprida kunskap och diskutera kring ux, sökteknik och rätt lösningar för konvertering för e-handel.  

Efter att ha samlat trupperna, packat monterinredning och köpt en tjock-TV till NES:et drog vi lasset söderut. Duck Hunt, Dumle och diskussioner i vår uppskattade och populära monter (som var den enda med en soffa!?) ledde till nya kontakter och många idéer.

Symposiet som Wipcores UX designer Lisa Höjlund och VD Magnus Edvardsson höll var väldigt eftertraktat med över dubbelt så många i publiken än vad det fanns plats för och våra give-aways tog helt slut.

Lisa Höjlund, UX designer på Wipcore höll symposium på engelska om nyckelelement för konvertering.

Magnus Edvardsson, Online strateg och CEO på Wipcore tog vid efter Lisa och berättade mer hur vi löser det i praktiken utan att kasta hela den befintliga arkitekturen och systemfloran åt sidan. 

Kidnappningsdramat

Under natten mellan tisdag och onsdag kidnappades vår kontorsdinosaurie Kåre vilket ledde till ett massivt efterlysningspådrag på onsdagens morgon. Efter ett par timmar gav spridningen i sociala medier äntligen frukt och Kåre återfördes till Wipcore-montern, hel, ren och oskadd.

Kåre, Wipcores T-Rex

Bland NES16s keynotes gav grundaren till ”Afghan Institute of Learning” Sakena Jacoobi ett väldigt inspirerande och personligt föredrag som berörde. Även Maria Richardsson från Nordic Design Collective och Charlotta Tönsgård från Min Doktor gav tankeväckande tal om sina spännande digitala lösningar.

Allt som allt var Nordic eCommerce Summit 2016 i Malmö en mycket givande mässa som både gav och tog energi. Nu återhämtar vi oss på kontoret med våra projekt och planer och så hörs vi inom kort igen!