T-handel

T-handel - vad är nu detta?

Tankarna vill lätt fara iväg till handel med drycken te, eller man kanske tänker att det har med tablets (surfplattor) att göra. Men om Samsung får bestämma så är det TV:n som nu skall hamna i centrum för online-handeln, och man försöker därmed mynta T-handel som ett ytterligare begrepp. Vi har redan vant oss vid M-handel för den mobila kanalen, F-handel för Facebook och den väletablerade e-handeln som vi vanligen associerar till en webbläsare i en dator.

Men låt oss ta en funderare över vad E-handeln står för egentligen. E:et står ju för elektronisk handel, och min tolkning av det är all typ av handel som kan initieras via en elektronisk enhet oavsett om det är en dator, mobil, surfplatta, TV eller annan enhet som går på ström. Så därför är min åsikt att vi borde kunna se E-handel som samlingsbegreppet för all elektronisk handel: M, F, T samt alla framtida bokstäver inkluderade så länge det handlar om någon form av elektronisk utrustning.

Hur som helst och oavsett hur vi väljer att benämna kanalerna, så är det riktigt kul att se nya innovationer och nya vägar som handeln finner för att nå konsumenten. Jag tror att vi kommer att se mycket av detta i framtiden. Eller vad sägs om K-handel för kylskåp där kylskåpet automatiskt skickar en beställning till mataffären när varor börjar ta slut som du bestämt alltid skall finnas hemma, B-handel för bil där du kan tala med bilen och be den beställa hem varor. Bara fantasin sätter begränsningarna för vad vi kommer att kunna göra och hur handeln kommer att utveckla sig i framtiden!