En titt under huven på kundlösningen Hide-a-lite

I veckan lanserade Electro Elco AB sin nya sajt för inspiration och kunskap om belysning för det nordiska sinnet och klimatet www.hidealite.se. Sajten är en klockren e-handelslösning utan köpknapp. Besökarens köpsug byggs upp och triggas med smakfulla exempel och förslag på lösningar för att bygga rum i rummet och förstärka upplevelsen med hjälp av ljus. Besökaren får därefter hjälp att välja den butik som passa bäst.

Vi vill passa på att lyfta fram några exempel på vad e-handelslösningen och tekniken kan bidra med.

Produktlistningen

Ger en fackman (även en novis) möjligheter att välja exakt vilken data man vill se, hur detaljerat och möjlighet till filtering. 

IMG

Filterfunktionen har använts med framgång hos ett flertal företag, och utseendet har minst sagt varierat en hel del, vilket pekar på en hög flexibiltet. Detta har uppnåts genom ett antal egenutvecklade jquery plugins för filtrering som kan ställas in med massa val eller helt tas bort då de är fristående. Filter funktionen är helt frikopplat från presentations skin.

Vilka kolumnner skall visas och vad som skall vara filtrerbart och sorterbart kan ställas in per sida. T.o.m. om filtreringen skall ske med en dropdown eller slider kan ställas in. Alla produkter nås enkelt av sökmotorer och eremiter utan att man måste ha javascript påslagen.

Givetvis går det att bookmarka en specialfiltrering eller dela den med andra. Bilder laddas on demand för bästa prestanda. Kolumnvalen ställer man in med en ny teknik i WebFoundation kallad ConfigMapper som låter dig bygga en mer dynamisk site snabbare och som ger snabbare sidor. Självklart är det ännu mer optimerat i kommande releasen med nyheter i .Net 4

Söken

Söken bygger på eNovas sök, vars snabbhet visar sig i "as you type" resultatet. Även här går det att konfigurera filtreringsval och kolumnerIMG

Produksidan

Produktsidan låter dig se alla dess variantdata och bilder från detalj till miljö. Eller varför inte ladda ner en pdf med installationsinstruktioner. Imageresizer som är skriven för prestanda och CDN låter dig som html-hackare att direkt i vyn bestämma hur servern skall skala bilderna.

IMG

Andra smarta detaljer är att du kan lägga undan produkter i en favirotlista och printa ut dem som pdf.