你好世界 - Nya Wipcore.se på kinesisk teknik

Vår gamla sajt började kännas riktigt mossig. Mycket har förändrats på Wipcore den senaste tiden medan den gamla sajten fortfarande andades 2007, tables, 250 pinsamma valideringfel och avsaknad av RSS. Några tröttnade och startade en egen blogg, EnovaLeaks, som visade sig bli mer aktiv än vår egen hemsida. En ny fräsch sajt var välbehövlig. För någon månad sedan lanserade vi därför vår nya hemsida och jag tänkte nu skriva några ord om den.

Vem som helst får bidra

Grundtanken med den nya sajten är ”Vi är Wipcore”. Bort med IT-floskler, amerikanska bildbyråbilder och corporate bullshit. Istället vill vi visa upp det värdefullaste ett kunskapsbolag som Wipcore har; våra anställda! Vem som helst som arbetar hos oss får posta ett blogginlägg, twittra eller instagramma på våra wipcore-konton. Wipcore ansikte utåt skall inte vara en enskild person på marknadsavdelningen utan ett tvärsnitt av alla anställda.

Förstasidan

Vem vill se samma gamla IT-floskler och säljsnack på förstasidan om och om igen? Vår tanke är att där ska finnas något nytt att se och läsa för användaren vid varje besök. Därför aggregerar vi ihop det mesta som hänt på förstasidan. Den största aktiviteten kommer ifrån vår blogg där vi skriver om allt från branchmässor, webbutveckling och e-handel i allmänhet. Högt och lågt. Det värsta som kan hända är att inget nytt material publiceras. Därför ser vi hellre en artikel som kanske bara intresserar ett fåtal än ingen artikel alls. På förstasidan kan du även se våra senaste kundcase, tweets och poster på Instagram.

Medarbetare

medarbetarsidan kan du se alla våra anställda. Vi fotograferar själva med enkla medel för att snabbt kunna komplettera med bilder på nyanställda. De flesta av oss har också en egen sida med svar på några snabba frågor och såklart diverse kontakuppgifter.

Teknik

Sajten bygger på en plattform som heter Kooboo CMS. Det är ett open source projekt med rötter i Kina. Tekniken bygger såklart på ASP.NET MVC då det är där vi har det mesta av vår kompetens. Jag tänker inte gå in på detaljer här utan jag hoppas få återkomma med en separat artikel om Kooboo framöver. Tills vidare nöjer jag mig med att varmt rekommendera Kooboo om du tittar runt och utvärderar CMS-plattformar byggda på .NET. Har du några frågor får du gärna kontakta mig direkt så ska jag försöka svara.

Responsiv design

Att inte göra vår sajt responsiv 2012 skulle kännas som ett tjänstefel. För er som inte är bekanta med begreppet Responsiv Design så handlar det om att anpassa sajten till alla upplösningar istället för att ha en specialversion för mobiler. Sitter du på en iPad kan du prova detta genom att rotera skärmen från landskapsläge till porträttläge (eller tvärtom). I en vanlig browser kan du dra ner fönsterbredden till mindre än 769px för att få en uppfattning om hur det ser ut i en mobil.

Vi som främst jobbat med sajten är: Mattias Ekestena som sköter det mesta av content-biten. Anders Kleve på HTML/CSS och fått de responsiva bitarna på plats. Jag själv har stått för kodning, anpassning och skruvning i Kooboo. Jag vill även passa på att tacka alla anställda som har ställt upp på fotografering och svarat på frågor till medarbetarsidan trots att många av oss är lite ljusskygga. :)

Jag hoppas ni gillar vår nya sajt och kommer tillbaka ofta!