Sökmotoroptimering

Det görs miljontals sökningar på internet varje dag. Hur ser du till att just du hamnar högst upp bland alla e-handlare i sökresultaten? Ett svar är genom att optimera din sajt för sökmotorer, så kallad sökmotoroptimering (SEO, search engine optimization). För vem som hamnar högst upp i sökresultaten är ingen slump. Den som hamnar där har gjort sin hemläxa.

Vad SEO är

SEO är långsiktigt arbete som syftar till att öka en sajts tillflöde av organisk söktrafik, det vill säga den trafik du inte betalar för. SEO utgör ena benet av det vidare begreppet sökmotormarknadsföring (SEM, search engine marketing), där det andra benet är sökmotorannonsering (SEA, search engine advertising). SEA omfattar all betald marknadsföring i sökmotorer. För att du ska få maximalt ut av din sökmotorannonsering måste du göra SEO-jobbet först.

Hur Wipcore jobbar med SEO

Wipcore är en e-handelsbyrå och som en sådan ser vi SEO som en naturlig del av helheten och en förutsättning för att din sajt ska prestera maximalt. Vi har medvetet placerat analytiker, designers, strateger och utvecklare bredvid varandra i lokalen för att de kan dra nytta av varandras insikter och kompetenser. Våra rekommendationer sträcker sig därför över hela spektrumet – design, innehåll, teknik – när vi föreslår åtgärder som på sikt ska resultera i bättre försäljning.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med SEO? Kontakta oss.