Powerhouse

Enkla köp av komplexa produkter

Powerhouse - kraftfull e-handel

Enkla köp och guidad försäljning för komplexa produkter. Sök och konfigurator är nycklar i Powerhouse lösning som både konverterar och effektiviserar ledtider och köpprocess. 

Utmaningen

En stor del av Powerhouse verksamhet är försäljning av olika “Genset”, generatoraggregat . Dieselmotorer direktkopplas och monteras i stålram med en elgenerator. Det kan låta trivialt men vikten av att få exakt rätt konfiguration för varje ändamål är avgörande. Mängden av varianter ska kombinerat med rätt kylningsalternativ, frekvensval och utspänning. Utöver det finns en rad ytterligare tillägg och certifikat som måste matcha vilket skapar en mycket komplex produkt, både att sälja och att köpa.

Att ta fram rätt produktförslag med alla detaljer till en kund tar traditionellt upp till flera veckor. Samtidigt finns det mycket likheter i dokumentation, ritningar och handböcker som borde kunna återanvändas på ett smart sätt.

Lösningen

Tillsammans med Wipcore skapades en webbplats med en steg-för-steg-guide där kunder och återförsäljare enkelt på egen hand kan konfigurera produkter där varje val avgör vilka nya val som blir möjliga. Efter färdig konfiguration kan kunden få detaljerade prisförslag tillsammans med komplett dokumentation för sin unika lösning.

Resultatet

En procedur, som från ax till limpa, tidigare kunde ta veckor genomförs nu på bara ett par minuter. Med lösningen tar Power House en tekniskt komplicerad och svårhanterlig produkt från specialistfacket och gör den enkelt och snabbt tillgänglig som hyllvara. Den minskade komplexiteten och tidsåtgången i offertstadie ger Power House möjlighet att istället att fokusera sin tid mot mer värdeskapande uppgifter för både egen del, för återförsäljarledet och för blivande nya kunder. Det är vi väldigt nöjda med! Säger Anders Bernhardsson, Managing Director at Power House AB

Kort om Power House

Power House tillverkar specialanpassade kraftlösningar för marin och industri. Välkända märken och lokala leverantörer ger snabb service och kundnära fokus. Power House levererar globalt mot hela världsmarknaden men har sin bas i Göteborg.