Wipcore
The Ecommerce Agency/
Gothenburg

Blixtsnabba mobilsidor med AMP

AMP står för Accelerated Mobile Pages och levererar optimal prestanda för din mobila webb. AMP riktar sig till företag som tar UX, SEO och konverterings­optimering på allvar genom att möjliggöra snabba laddtider och snygga gränssnitt oavsett skärmstorlek, teknikval eller nätverksbegränsningar.

Visst gick det snabbt att klicka sig in hit från Google?

Vad är AMP?

Denna sida du surfar på nu är en AMP-sida. Precis som vilken webbsida som helst så består den av HTML och CSS, med den enda skillnaden att man ersätter tung och resurskrävande kod med AMP.js. Detta möjliggör extremt snabba laddtider med samma komplexa funktionalitet.

Den mesta funktionalitet går att åstadkomma i AMP som på en vanlig webbsida, oavsett om det är I-Frames eller interaktiva formulär.

Eftersom den absolut största majoriteten av all webbtraffik idag sker på mobilen har det blivit väldigt viktigt att kunna skapa webbplatser som fungerar bra på mobila internetuppkopplingar och de svagare processorerna som sitter i en telefon.

Fördelarna med AMP

Om du låter Wipcore göra en AMP version av din webbsida kommer du att kunna tillhandahålla dina besökare med en blixtsnabb variant av din sajt.

Denna AMP variant kommer att ha god organisk synlighet i Googles sökmotor och kan tjäna som en smidig inslussning av användare till din vanliga webbmiljö.

Man behöver alltså inte göra om sin webbsida eller slänga bort någon befintlig teknik, AMP är ett lager som man lägger till på delar eller på hela sin sajt för att erbjuda användarna möjligheten att konsumera sajten på ett lättviktigt och optimerat sätt.

Sammantaget:
  • Snabbast möjliga laddtider
  • Mer synlighet i sökmotorer
  • AMP-sajten kan leva sida vid sida med din befintliga webb

Vem är AMP till för?

AMP är till för alla. Själva syftet med AMP är att bekämpa tröga, segt laddande och användar-ovänliga webbsidor från nätet och istället erbjuda internetanvändare en blixtsnabb och visuellt snygg upplevelse när de surfar.

Oavsett om du har en e-handelssajt, nyhetssida, blogg eller företagshemsida så kommer AMP att leverera överlägsen prestanda utan att du behöver göra någonting med din befintliga sajt.

Om du vill se konkreta exempel på en e-handelssajt som kör AMP kan du surfa in på Ebay, eller om du vill se en nyhetssajt kan du titta på SVT eller CNN för att nämna några få. Med andra ord, alla de största aktörerna på nätet använder sig av AMP för att leverera en bättre användarupplevelse till sina besökare.

Läs mer om AMP på https://www.ampproject.org.