Klarnas nya snabbkassa

I måndags hade vi besök av Fredrik Lennström från Klarna som visade upp sin nya snabbkassa som närmar sig lansering. För er som har missat vad detta är så är det förenklat att man låter Klarna styra hela checkouten för en ökad konverteringsgrad och minskad utvecklingskostnad.


Principen bygger på att man implementerar Klarnas snabbkassa. Kunden går till checkouten, fyller i sin epost adress och postnummer som Klarna sedan använder för att identifiera kunden och fyller i alla nödvändiga fält. Kunden godkänner beställningen och köpet är klart. Först på bekräftelsesidan har kunden sedan möjlighet att ändra betalsättet från faktura till kortbetalning eller bankbetalning.

Den 2a oktober kommer priserna släppas publikt och den 22 Oktober kommer tjänsten lanseras publikt. 

Snabbkassan presenterades för första gången på Nordic eCommerce Summit uppe i Stockholm och fick ett stort intresse så jag kommer bli förvånad om detta inte kommer att slå stort och det är redan ett antal plattformar som har stöd för denna kassa.

Vad kan våra kunder vara intresserade av att veta?

  • Initialt kommer snabbkassan bara finnas på Svenska, men där det kommer finnas möjlighet att leverera till alla länder inom EU.
  • Kassan kommer ha stöd både för B2C och B2B kunder, där man programmatiskt vid implementation kan välja vad sidan skall ha stöd för.
  • Snabbkassan implementeras som en iFrame, och därför rekommenderas att våra kunden har SSL installerat i kassan så kunden inte blir lurad av att det är en otrygg kassa.
  • Har man Klarna faktura idag så är det inga förändringar i API:t vad gäller att meddela hur mycket kunden skall faktureras (görs normalt när en order packas).
  • För ej kreditgodkända kunder kommer inte fakturaalternativet att finnas tillgängligt utan kunde kan då välja kort eller bankbetalning i samband med ordergodkännande.
  • Planen med kassan är att Klarna själva avgör vilka betalsätt som skall finnas möjliga mot respektive länder man levererar till för ökad konvertering, våra kunder skall inte behöva tänka på att DanCard skall vara möjligt att välja i Danmark utan det kommer hanteras helt och hållet av Klarna.
  • Fonter, färger och text kommer inte att kunna anpassas mot sajten profil utan kommer se likadant ut hos samtliga e-handlare.

 

Vad tror ni, kommer Klarnas snabbkassa att användas av majoriteten av e-handlarna om 1-2 år?