Chrome nu etta i Sverige

För första gången sedan 1998 år så är inte längre Internet Explorer den största webbläsaren i vårt land. Förstaplatsinnehavaren heter nu Chrome. För oss som jobbar mycket med webbutveckling så är detta intressant att se och försöka förstå vad som ligger bakom. 

En orsak som jag tror är att Google har lyckats bygga en snabb & lättviktig webbläsare där man inte behöver bry sig så mycket om version eftersom webbläsaren automatiskt uppdaterar sig själv så fort det finns en ny version tillgänglig. 

Sedan har det såklart hjälpt också att Google gjort reklam på sin söktjänst och dessutom gjort det väldigt enkelt att ladda ner och installera.

Molnkopplingen som gör att du kan ha t.ex. samma bokmärken på alla maskiner du kör är också en trevlig finess, samt att Chrome listar ut vilken url du troligen är ute efter även om du knappar in en adress du aldrig besökt. Detta har man gjort genom att indexera DNS-information.

Vi följer med intresse utvecklingen och som trenden ser ut så kommer Chrome säkert att öka ett tag till. Men inget imperium vara ju för evigt så det återstår att se hur länge Google kan behålla ledarpositionen.

Källa: iis.se