Belysningsdesign

Personlig och sömlös köpupplevelse för slutkunden

Lysande e-handel med konverteringsfokus

Som en en av pionjärerna inom e-handel för lampor och ljussättning har Belysningsdesign ett starkt fokus på de digitala säljkanalerna. Med grym kundservice och upplevelsen i centrum ger de inspiration och guidar kunderna till rätt lösningar för belysning såväl inomhus som utomhus.

Utmaningen

Belysningsdeisgn behövde en personlig, inspirerande och sömlös köpupplevelse för slutkunden. Samtidigt var det stora krav på ett smidigt verktyg för den egna personalen med effektiv hantering av en mängd olika tillverkare, leverantörer och en stor förändrlig produktflora. För Belysningsdesign var det också viktigt med ett tydligt affärsfokus och stöttning för försäljning och kundupplevelse i varje delmoment.

Lösningen

För att möta alla behov var en förutsättning ett tätt och nära samarbete mellan leverantörer och kund och en löpande behovsananlys för att i varje steg prioritera rätt aktiviteter för att uppnå affärsmålen.

Med drivkraft att fokusera på konvertering är E-handelslösningen från Wipcore en modulbaserad plattform. “Best-of- breed”-teknik kombinerade prestanda och kraft i sökmotor-teknologi, avancerad logik kring e-handel, komplex logistik och användarvänligt CMS till ett kraftfullt verktyg. 

Resultatet

För slutkunden och besökaren är Belysningsdesign en samlad, enkel och inspirerande väg till rätt belysning för rätt tillfälle. För den egna säljkåren är lösningen det primära verktyget för att aktivt driva försäljning och ge en kundservice i världsklass. För leverantörer till Belysningsdesign finns nu en väl fungerande marknadsplats som knyter kunderna ett steg närmare produkten och inspirerar till dialog och köplust.

Belysningsdesign har ett starkt fokus på konvertering. Varje ny funktion och aktivitet som utförs i lösningen bidrar till att öka och driva konverteringen för Belysningsdesign, precis som en e-handelslösning ska göra.